Chinese landbouwers moeten groenten laten rotten

In sommige Chinese provincies worden landbouwers gedwongen om verse groenten te laten rotten op hun velden, als gevolg van de zwakke vraag en een groot aanbod. Dat melden lokale media en blijkt uit berichten op sociale media. In landbouwregio's zoals Shandong of Binnen-Mongolië blijven groenten zoals kool en radijs niet geoogst op de velden liggen of de groenten worden er vernietigd.

4 december 2023  – Laatst bijgewerkt om 4 december 2023 13:40
Lees meer over:

China kampt met een haperende economie. Restaurants en supermarkten vertragen hun aankopen van groenten. Er is bovendien veel aanbod. Zware regen heeft de oogst van op veld gekweekte groenten vertraagd, en die aanvoer valt samen met het aanbod van groenten uit serres. Dalende prijzen hebben niet geleid tot meer vraag.

Ook vorig jaar dienden tuinbouwers gezonde oogsten te vernietigen, als gevolg van de strikte covidmaatregelen. Vrachtwagens en handelaars raakten toen moeilijk in de dorpen door quarantainemaatregelen.

De voorbije jaren hebben landbouwers in China de productie van groenten fors verhoogd, in het kader van plannen van Peking om de eigen voedselbevoorrading te verzekeren. In 2022 bedroeg de productie er zowat 800 miljoen ton, of 26 procent meer dan in 2013.

Varkensflats in China: vraagtekens bij ecologische en economische meerwaarde
Uitgelicht
Varkensflats schieten als paddenstoelen uit de grond in China. De meerlagige varkenstallen zijn onderdeel van de Chinese strategie om zelfvoorzienend te zijn op het gebied van...
7 november 2023 Lees meer

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek