Meest recent
Duik in het archief
-
Elke dag wordt 19 procent van alle maaltijden wereldwijd verspild
Gezinnen en bedrijven gooiden in 2022 wereldwijd elke dag opnieuw het equivalent van één miljard ton aan voedsel weg. Dat is één vijfde van al het voedsel dat voor consumenten beschikbaar is... -
Bioboer ziet vier ton hop onbruikbaar worden door pesticidendrift
Chemische gewasbeschermingsmiddelen zijn onmisbaar op vele landbouwbedrijven, maar anderen treffen deze producten ongewild aan op hun erf. Biologisch hopteler Joris Cambie zag door pesticide... -
Brusselse supermarkten moeten onverkochte voeding in eerste plaats aan goed doel schenken
De Brusselse regering heeft een ontwerp van ordonnantie in tweede lezing goedgekeurd waardoor de 100 supermarkten van meer dan 1.000 vierkante meter verplicht zijn om hun onverkochte voeding... -
Okay en Too Good To Go slaan handen in elkaar tegen voedselverspilling
Via de Too Good To Go-app kunnen consumenten nu ook bij 163 Belgische Okay-winkels eetbare voedselproducten ophalen die op de afvalberg dreigen te belanden. Daarmee bundelen beide organisati... -
Chinese landbouwers moeten groenten laten rotten
In sommige Chinese provincies worden landbouwers gedwongen om verse groenten te laten rotten op hun velden, als gevolg van de zwakke vraag en een groot aanbod. Dat melden lokale media en bli... -
Voedselbanken trachten met winkelformule voedselverspilling tegen te gaan
Steeds meer mensen doen een beroep op de voedselbank, terwijl het aanbod afneemt. Dat vertelt Piet Vanthemsche, voorzitter van de Belgische Federatie van Voedselbanken. Het tegengaan van voe... -
Groot deel voedselverspilling vindt thuis plaats
Jaarlijks gaat er in Vlaanderen 900 000 ton eetbaar voedsel verloren. Een vierde daarvan gooien huishoudens thuis weg. Dat blijkt uit de Monitor van het actieplan Voedselverlies. Op de Inter... -
Europese Commissie wil 30% minder voedselverspilling tegen 2030
De Europese Unie wil een dringende rem op de voedselverspilling. Alle lidstaten moeten de verspilling van gezinnen, restaurants, cateringdiensten en de detailhandel tegen 2030 met 30 procent... -
Van voedseloverschotten naar duurzaam diervoeder dankzij insectenkweek
Het expertisecentrum Duurzame Biomassa en Chemie van Thomas More hogeschool gaat voedselverspilling tegen met insectenkweek. Voedseloverschotten uit de buurtwinkels dienen als voedsel voor i... -
Vlaming smijt 34 kg voedsel per jaar weg, aparte ophaling wordt verplicht
Vlaamse gezinnen gooien jaarlijks 224.027 ton eetbaar voedsel weg, dat is gemiddeld zo'n 34 kilo per Vlaming. Dat zegt de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) maandag. Het leeuwe...
Dossier