Carrefour boert 3,3 procent achteruit in vierde kwartaal

Carrefour, de grootste retailer van Europa, heeft over het vierde kwartaal van 2008 een omzet geboekt van 25,74 miljard euro. Hiermee bleef het bedrijf licht onder de analistenverwachtingen. In België realiseerde Carrefouor 3,3 procent minder omzet ten opzichte van dezelfde periode van het jaar voordien. Vooral de hypermarkten lieten verlies optekenen, de franchise-activiteiten boerden daarentegen wel goed. Carrefour heeft het over een "stabilisatie van de neerwaartse trend".
16 januari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Lees meer over:

Carrefour boekte over het vierde kwartaal 2008 een omzet van 25,74 miljard euro. Hiermee blijft het bedrijf licht onder de analistenverwachtingen. In België noteerde de supermarktketen 3,3 procent minder omzet ten opzichte van dezelfde periode het jaar voordien. "Een stabilisatie van de neerwaartse trend", luidt het.

Het management bevestigde de verwachtingen voor de volledige resultaten voor het boekjaar 2008. Die verwachtingen werden in december voor de tweede keer op een jaar tijd neerwaarts bijgesteld. Daarbij gaat het management uit van een "lichte" groei van de bedrijfswinst, waar de groei eerst in lijn met de omzetgroei werd gezien. De vergelijkbare omzetgroei, de omzetevolutie in winkels die minstens een jaar open zijn, kende in het vierde kwartaal een daling met 1,3 procent.

In België ziet Carrefour een "stabilisatie van de neerwaartse trend". De totale omzet daalde 3,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Die daling kwam vooral onder druk van de hypermarkten, die een daling van 5,7 procent lieten optekenen. De franchise-activiteiten waren goed voor een omzetgroei van 9,5 procent. Op vergelijkbare basis tekenden die echter ook een lichte daling van 0,4 procent op.

Lars Olofsson, sinds 1 januari de nieuwe topman van Carrefour, laat nog niet in zijn kaarten kijken wat betreft zijn strategie voor de komende jaren. Concrete vooruitzichten voor 2009 worden evenmin gegeven.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek