Canadees bedrijf wil hamburger met omega 3 exporteren
nieuwsDe gel die net zoals het bedrijf Végélip wordt genoemd heeft een vleesachtige textuur, is bestand tegen verhitting en kan worden aangepast aan de wensen van de vleesverwerker. De nieuwe vleesgel is er in twee versies. Eén voor gebruik in verwerkte vleesproducten zoals worst en hamburger - deze smelt niet bij hoge temperaturen. De andere is romiger en kan botervet vervangen in zuivelproducten zoals melk, ijs, kaas en yoghurt.
Sinds enkele maanden zijn de hamburgers in verscheidene Canadese winkelketens te koop. Eind vorig jaar al werd door één van die supermarkten omega-3 melk met de gel van Végélip geïntroduceerd. Ook is er inmiddels cholesterolvrije yoghurt met omega-3. Binnenkort worden ook ijs, harde en zachte kazen en sauzen verwacht. Ook wordt geëxperimenteerd met de gel in vegetarische pasteitjes.
Volgens marketingmanager Taddio is Végélip op zoek naar partners om het product ook in de VS en Europa te lanceren. In Canada omschrijft hij de marktintroductie van de hamburger als een "ongelooflijk succes".
Bron: Agriholland