Brouwerij Sint-Bernardus legt eigen hoppeveld aan

Brouwerij Sint-Bernardus uit het West-Vlaamse Watou gaat zijn productie opdrijven. Er komt een nieuw magazijn en volgend seizoen wordt de brouwerij uitgebreid met een eigen hoppeveld. Op die manier kan volledig omgeschakeld worden naar lokale hop. Tot hiertoe werden enkel de bitterhopen aangekocht in de eigen streek, de aromahop kwam uit Tsjechië.
17 juni 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08
Lees meer over:

Brouwerij Sint-Bernardus uit het West-Vlaamse Watou gaat zijn productie opdrijven. Er komt een nieuw magazijn en volgend seizoen wordt de brouwerij uitgebreid met een eigen hoppeveld. Op die manier kan volledig omgeschakeld worden naar lokale hop. Tot hiertoe werden enkel de bitterhopen aangekocht in de eigen streek, de aromahop kwam uit Tsjechië.

De voorbije zes jaar is de productie bij Sint-Bernardus haast verdubbeld, tot 16.000 hectoliter per jaar. Vooral de vraag uit het buitenland is fors toegenomen. Amerikanen houden van het abdijbier, maar ook Nederlanders, Italianen, Denen en zelfs Israëliërs plaatsen bestellingen. Om de expansie te kunnen verteren, werd naast de brouwerij een bedrijfspand van 2.500 vierkante meter opgetrokken.

"Daardoor kunnen we jaarlijks 2.000 hectoliter meer brouwen, we krijgen meer comfort en eindelijk wordt het mogelijk om toeristen op een deftige manier rond te leiden. Op jaarbasis krijgen we tientallen aanvragen voor een bedrijfsbezoek, maar tot hiertoe konden we daar nooit op ingaan door plaatsgebrek", zeggen zaakvoerder Hans Depypere en marketingmanager Marco Passarella in Het Laatste Nieuws.

Als één van de enige brouwerijen in ons land pakt Sint-Bernardus vanaf volgend jaar ook uit met een eigen hoppeveld. Hopteler Johan Derycke zal op zijn grond naast de brouwerij een veld van drie hectare aanleggen. "Wij gaan jaarlijks de oogst opkopen. Het veld komt er omdat we willen meewerken aan de instandhouding van de hoptraditie", besluit Depypere.

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek