Beste Belgische rode wijn vrijgesproken van fraude

"Den Houwaart Cuvée Jul Barrique" is nu toch officieel verkozen tot "beste rode wijn van België van 2009". Die prijs werd op 18 oktober al toegekend op de wijnbeurs Megavino, maar dat was onder voorbehoud omdat er toen nog een onderzoek liep naar de herkomst van de gebruikte druiven.
26 november 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:10
Lees meer over:

"Den Houwaart Cuvée Jul Barrique" is nu toch officieel verkozen tot "beste rode wijn van België van 2009". Dat heeft Joeri Röttger van Den Houwaart meegedeeld. Die prijs werd op 18 oktober al toegekend op de wijnbeurs Megavino, maar dat was onder voorbehoud omdat er toen nog een onderzoek liep naar de herkomst van de gebruikte druiven.

Dat onderzoek van de Economische Inspectie werd op 26 oktober afgerond. In een mededeling aan Alain Bloeykens, organisator van Megavino, heeft de Economische Inspectie nu laten weten dat hun onderzoek "geen fraude omtrent de authenticiteit en de oorsprong van zijn wijnen aan het licht heeft gebracht". De organisator besliste daarom de prijs definitief aan Den Houwaart toe te kennen.

Bloeykens betreurt wel de "weinig transparante manier van werken" bij de Economische Inspectie. Zo werd Röttger zelf nooit door de inspecteurs op de hoogte gebracht van de resultaten van het onderzoek. Bovendien moest Bloeykens naar eigen zeggen "hemel en aarde bewegen" om meer duidelijkheid te verkrijgen over de gehanteerde procedures tijdens de controle. Het gevolg is dat deze zaak langer dan gewenst heeft aangesleept, "terwijl een snelle oplossing nochtans in ieders voordeel was geweest", besluit Bloeykens.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek