header.home link

Belgische biermarkt krimpt met 4 procent in 2008

16 januari 2009
Het bierverbruik in België is vorig jaar met vier procent gedaald tegenover 2007. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de federatie Belgische Brouwers. Volgens voorzitter Theo Vervloet is de helft van de daling te wijten aan de algemene trend om minder alcohol te verbruiken. De daling van de koopkracht zou voor iets meer dan een procent meespelen en het slechte weer voor 0,5 tot 1 procent. In volume uitgedrukt zou de bierverkoop minder dan negen miljoen hectoliter bedragen.
Lees meer over:

Het bierverbruik in België is vorig jaar met vier procent gedaald tegenover 2007. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de federatie Belgische Brouwers. Volgens voorzitter Theo Vervloet is de helft van de daling te wijten aan de algemene trend om minder alcohol te verbruiken. Andere oorzaken zijn de gedaalde koopkracht en het slechte weer.

In volume uitgedrukt zou de bierverkoop minder dan negen miljoen hectoliter bedragen. In 1990 verkochten de Belgische brouwers op hun thuismarkt nog twaalf miljoen hectoliter. In 2007 bedroeg de bierconsumptie in België nog 9,137 miljoen hectoliter, een terugval met 25 procent. "Gelukkig maakt de export jaar na jaar de dalende verkoop in België goed", merkt Vervloet op. Hierdoor gaat het bij de Belgische brouwerijen nog steeds vrij goed.
 

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek