Belgisch ondernemersvertrouwen herstel licht in maart

Het Belgisch ondernemersvertrouwen is in maart licht hersteld, na een absoluut dieptepunt in februari. Dat blijkt uit de maandelijkse conjunctuurenquête bij de bedrijven door de Nationale Bank. De indicator die het ondernemersvertrouwen meet kwam in maart uit op -28,6. In februari stond nog -31,6 in de tabellen, het laagste punt sinds de het begin van de metingen in 1980.
24 maart 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

Het Belgisch ondernemersvertrouwen is in maart licht hersteld, na een absoluut dieptepunt in februari. Dat blijkt uit de maandelijkse conjunctuurenquête bij de bedrijven door de Nationale Bank. De indicator die het ondernemersvertrouwen meet kwam in maart uit op -28,6. In februari stond nog -31,6 in de tabellen, het laagste punt sinds de het begin van de metingen in 1980. 

"Sinds het begin van het jaar wordt het ondernemersvertrouwen gekenmerkt door een aarzelend verloop waarbij afwisselend een verlies en herstel van optimisme tot uiting komt", zo verwoordt de Nationale Bank de fluctuaties. Het conjunctuurklimaat is in maart verstevigd in de verwerkende nijverheid (van -36,8 in februari naar -33,6 in maart) en de bouw (van -17,3 naar -12,9). In de handel steeg de indicator slechts zeer licht (van -21,3 naar -21).

De algemene synthetische afgevlakte curve, die met een vertraging van enkele maanden het fundamenteel verloop van de conjunctuur weergeeft, is verder gedaald. In de dienstverlening aan de bedrijven heeft de conjunctuursituatie zich nagenoeg gestabiliseerd. Ook in deze bedrijfstak blijft de afgevlakte curve neerwaarts gericht.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek