header.home link

"Agridagen moet in teken staan van positivisme van de sector”

Het stikstofakkoord, de stijgende grondstofprijzen en hoge energiefacturen doen de land- en tuinbouwsector geen goed. Reden te meer voor de organisatoren van de Agridagen om tijdens de landbouwbeurs een positieve omgeving creëren. “Bezoekers moeten er hun zorgen even opzij kunnen zetten, kennis maken met nieuwe producten en netwerken met collega-landbouwers tussen pot en pint”, zegt voorzitter Georges Van Keerberghen.

13 mei 2022  – Laatste update 14 mei 2022 16:39
agridagenopbouw-1250

De vierde editie van de vernieuwde Agridagen in Ravels had normaal gezien in maart moeten doorgaan. Maar de onzekere coronasituatie van begin van dit jaar deed de organisatie beslissen om de landbouwbeurs uit te stellen naar 20 tot en met 22 mei.

Voor een landbouwevenement is eind mei nochtans geen evidente periode, beseft ook voorzitter Georges Van Keerberghen. “Ook al zijn de meeste gewassen dan al geplant en gezaaid, het kan vooral voor rundveehouders nog druk zijn op het veld. Daarnaast moet je ook rekening houden met communies en tal van uitgestelde familiefeesten. Maar we zijn er van overtuigd dat de behoefte aan sociaal contact na de coronacrisis groter is dan ooit.”

De land- en tuinbouw kreeg niet alleen te kampen met de coronacrisis. Ook de hoge prijzen van grondstoffen en energie en het stikstofakkoord hangen als een donkere wolk boven de sector. “We willen een positieve omgeving creëren tijdens de Agridagen, maar zijn uiteraard niet blind voor de realiteit”, zegt de beursvoorzitter. “Zowel tijdens de officiële opening als bij de sectorseminaries komt de PAS-problematiek zeker aan bod. Als beursorganisator zijn we heel erg begaan met de toekomst van de landbouwsector en leven we mee met alle getroffen landbouwers.”

Seminaries en prijskampen

De keuze om er een lente-editie van te maken, lijkt de goede te zijn. In totaal hebben 215 exposanten zich ingeschreven waarbij alle sectoren ruim vertegenwoordigd zijn. Daarnaast is er een gevarieerd aanbod aan seminaries en prijskampen. “Agridagen is uitgegroeid tot een vaste waarde op de beurskalender”, aldus Van Keerberghen.

De roots van de beurs liggen in de pluimveesector, die duidelijk aanwezig blijft. Maar daarnaast ligt de focus van de editie 2022 ligt ook op de varkens- en rundveehouderij, met daarbij ook mechanisatie op erfniveau.

Meer info over de standhouders, prijskampen en seminaries vind je op de website van Agridagen.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek