header.home link

AB InBev verkoopt grootste deel Tsingtao-belang

24 januari 2009
Het bierconcern AB InBev verkoopt het grootste deel van zijn belang in de Chinese brouwer Tsingtao aan het Japanse Asahi Breweries. AB InBev ontvangt hiervoor 513,7 miljoen euro. De opbrengst moet dienen om de schulden die InBev aanging voor de overname van Anheuser-Busch, verder terug te betalen.
Lees meer over:

Het bierconcern AB InBev verkoopt het grootste deel van zijn belang in de Chinese brouwer Tsingtao aan het Japanse Asahi Breweries. AB InBev ontvangt hiervoor 513,7 miljoen euro. De opbrengst moet dienen om de schulden die InBev aanging voor de overname van Anheuser-Busch, verder terug te betalen. 

Via de overname van Anheuser-Busch kreeg AB InBev het belang van 27 procent van de Amerikaanse brouwer in Tsingtao Brewery in handen. Tsingtao, in 1903 opgericht door Duitse immigranten, is de tweede grootste brouwer van China. Tsingtao Lager is bovendien wereldwijd het best verkochte Chinese bier.

AB InBev verkoopt nu het grootste stuk van zijn belang in Tsingtao, meer bepaald 19,9 procent. Het concern behoudt een minderheidsbelang van ongeveer 7 procent. Plannen om het belang verder af te bouwen zijn er momenteel niet. Koper van het 19,9 procent-belang is de Japanse groep Asahi Breweries. Die telt hiervoor 667 miljoen dollar neer. Door deze transactie wordt Asahi de tweede grootste aandeelhouder van Tsingtao na Tsingtao Brewery Group met 31 procent.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek