AB Inbev sluit verkoopakkoord over InBev USA

Het brouwerijconcern AB Inbev heeft InBev USA, een van zijn Amerikaanse afdelingen, verkocht aan het private equity-fonds KPS Capital Partners. De transactie is wel nog onderworpen aan de goedkeuring door het Amerikaanse ministerie van Justitie. De verkoop kadert in de eisen die datzelfde ministerie heeft gesteld in verband met de goedkeuring van de acquisitie van Anheuser-Busch door InBev in november vorig jaar.
23 februari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

Het brouwerijconcern AB Inbev heeft InBev USA, een van zijn Amerikaanse afdelingen, verkocht aan het private equity-fonds KPS Capital Partners. Dat heeft het bedrijf maandag zonder financiële details bekendgemaakt. De transactie is wel nog onderworpen aan de goedkeuring door het Amerikaanse ministerie van Justitie.

InBev USA, met hoofdzetel in Buffalo, is de exclusieve invoerder voor de Verenigde Staten van het bier van het merk Labatt van Labatt Brewing Company, een indirecte dochteronderneming van Anheuser-Busch InBev in Canada. KPS Capital Partners verwerft tevens een exclusieve licentie voor het brouwen van bier van het merk Labatt in de Verenigde Staten of Canada.

De verkoop wordt volgens ABInBev ondernomen om te voldoen aan de vereisten die door het Amerikaanse ministerie van Justitie werden opgelegd in verband met de goedkeuring van de acquisitie van Anheuser-Busch door het Braziliaans-Belgische InBev in november 2008. Bij dit samengaan werden door de instanties een aantal voorwaarden inzake de Amerikaanse markt opgelegd.
 

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek