Rijstzaad van Devgen vindt weg naar Filippijnse boer

Het Gentse biotechbedrijf Devgen heeft met Leads Agri een overeenkomst ondertekend voor de distributie van hybride rijstzaadproducten in de Filipijnen. Op het zuidelijke eiland Mindanao produceert Devgen vandaag reeds rijstzaad voor de Filipijnse markt. Het bedrijf heeft er ook veredelingsstations.
14 mei 2009  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:48
Lees meer over:

Het Gentse biotechbedrijf Devgen heeft met Leads Agri een overeenkomst ondertekend voor de distributie van hybride rijstzaadproducten in de Filipijnen. Op het zuidelijke eiland Mindanao produceert Devgen vandaag reeds rijstzaad voor de Filipijnse markt. Het bedrijf heeft er ook veredelingsstations.

Devgen is uitgegroeid tot een belangrijke speler op het vlak van de veredeling, productie en commercialisering van hybride rijstzaden in India. Op de Filipijnse markt zet het bedrijf een forse stap voorwaarts door de samenwerking met Leads Agri. Dat bedrijf is één van de marktleiders op het vlak van de distributie van agrochemische producten, en dat over het hele land.

Het is de bedoeling dat Leads Agri door de uitbreiding van haar aanbod een totaaloplossing kan bieden aan de Filippijnse boeren. "Het is een genoegen om samen te werken met één van de leidinggevende distributeurs in de Filippijnen", zegt ceo Thierry Bogaert van Devgen. "Leads Agri deelt bovendien onze filosofie om een sterke band met de boeren uit te bouwen".

Bij Leads Agri rekent men erop dat de hybride rijst van Devgen de boeren zal helpen om hun productiviteit, en dus ook hun inkomen, op te krikken.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek