REO Veiling investeerde 400.000 euro in vacuümkoeler
nieuwsDe voedingssector maakt vaak gebruik van vacuümkoeling. Het natte product wordt in de koeler gelegd en de lucht in de ruimte wordt weggepompt. Hierdoor verdampt het water en wordt warmte aan het product onttrokken. Dit zorgt voor een zeer vlugge koeling en die zorgt op zijn beurt voor een langere houdbaarheid.
Sinds vorig maandag kunnen kopers tijdens de voorverkoop bestellingen plaatsen voor vacuümgekoelde serresla. Per dag worden in voorverkoop 288 paletten serresla voorzien om vacuüm te koelen. De koper kan bij het afdrukken op de klok vacuümgekoeld product bestellen in functie van de beschikbare volumes. Deze bestelling wordt de dag na de verkoop gekoeld vanaf 10u30 tot uiterlijk 18u30. Dagelijks wordt voor de kopers een schema opgesteld waarop vermeld staat op welk ogenblik de bestelde, vacuümgekoelde serresla beschikbaar is. Voor deze service betalen de kopers één eurocent per krop.
In de eerste fase komen enkel serresla in voorverkoop en spinazie in aanmerking. In een later stadium zullen ook andere bladgewassen, zoals prei, op die manier gekoeld worden.
Lees ook: Interview: Rik Decadt: "Ideaalscenario is dat er één prijs komt"