nieuws

REO Veiling investeerde 400.000 euro in vacuümkoeler

nieuws
Als eerste Belgische veiling biedt de REO Veiling van Roeselare voortaan haar kopers vacuümkoeling voor serresla en spinazie aan. Het investeerde daarvoor 400.000 euro. Dankzij de vacuümkoeler kunnen de producten langer bewaard worden. In de eerste fase komen enkel serresla in voorverkoop en spinazie in aanmerking. In een later stadium zullen ook andere bladgewassen, zoals prei, op die manier gekoeld worden.
14 april 2006  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:33
Als eerste Belgische veiling biedt de REO Veiling van Roeselare voortaan haar kopers vacuümkoeling voor serresla en spinazie aan. Het investeerde daarvoor 400.000 euro in een vacuümkoeler. Dankzij de koeler kunnen de producten langer bewaard worden. De bouw van de vacuümkoeler ging begin 2006 van start.

De voedingssector maakt vaak gebruik van vacuümkoeling. Het natte product wordt in de koeler gelegd en de lucht in de ruimte wordt weggepompt. Hierdoor verdampt het water en wordt warmte aan het product onttrokken. Dit zorgt voor een zeer vlugge koeling en die zorgt op zijn beurt voor een langere houdbaarheid.

Sinds vorig maandag kunnen kopers tijdens de voorverkoop bestellingen plaatsen voor vacuümgekoelde serresla. Per dag worden in voorverkoop 288 paletten serresla voorzien om vacuüm te koelen. De koper kan bij het afdrukken op de klok vacuümgekoeld product bestellen in functie van de beschikbare volumes. Deze bestelling wordt de dag na de verkoop gekoeld vanaf 10u30 tot uiterlijk 18u30. Dagelijks wordt voor de kopers een schema opgesteld waarop vermeld staat op welk ogenblik de bestelde, vacuümgekoelde serresla beschikbaar is. Voor deze service betalen de kopers één eurocent per krop.

In de eerste fase komen enkel serresla in voorverkoop en spinazie in aanmerking. In een later stadium zullen ook andere bladgewassen, zoals prei, op die manier gekoeld worden.

Lees ook: Interview: Rik Decadt: "Ideaalscenario is dat er één prijs komt"

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek