header.home link

"Overheid kampt met achterstand economische analyses"

12 januari 2009
Boerenbond blijft niet bij de pakken zitten na de bruuske daling van het landbouwinkomen. "We moeten onze handicaps scherp in beeld brengen en er dan iets aan doen, samen met de partners in de keten", schrijft voorzitter Piet Vanthemsche, die echter teleurgesteld is over de bijdrage van de overheid inzake landbouweconomische analyses.
Lees meer over:

Boerenbond blijft niet bij de pakken zitten na de bruuske daling van het landbouwinkomen. "We moeten onze handicaps scherp in beeld brengen en er dan iets aan doen, samen met de partners in de keten", schrijft voorzitter Piet Vanthemsche, die echter teleurgesteld is over de bijdrage van de overheid inzake landbouweconomische analyses.

’s Avonds voor het slapen gaan, is het goed in eigen hart te kijken, meent Vanthemsche. Boerenbond heeft daarom al een eerste gedetailleerde analyse gemaakt van het landbouwinkomen, maar wil nog een stap verder gaan. Het is de bedoeling om sector per sector na te gaan welke knelpunten het inkomen onder druk zetten.

Om deze klus te klaren, heeft Vanthemsche de experts van Boerenbond op pad gestuurd naar de studiedienst van de Vlaamse landbouwadministratie en het ILVO. "Uit mijn verleden als ambtenaar meende ik te weten dat het vroegere Landbouw Economisch Instituut goede analyses maakte. Maar onze medewerkers kwamen van een kale reis terug", luidt het in Boer&Tuinder.

"Blijkbaar is de regionalisering van de administratie nog altijd niet verteerd en moet er nog een grote achterstand op het vlak van analyses worden weggewerkt. Ik ben verbijsterd. Bij mijn weten worden deze studiediensten bevolkt door zo’n tachtig mensen. Stof voor een goed gesprek met hun grote bazen", besluit Vanthemsche.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek