KATHO Roeselare opent nieuwe gebouwen

Vrijdagnamiddag zijn de nieuwe gebouwen van het Hoger Instituut voor Verpleegkunde en Biotechnologie van de Katholieke Hogeschool (KATHO) in Roeselare officieel geopend. Voor de graduaatsopleiding landbouw en biotechnologie is dit een zegen omdat ze tot dusver slechts beschikte over een verouderd gebouwtje in de Spilleboutdreef.
16 oktober 2000  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:25
Vrijdagnamiddag zijn de nieuwe gebouwen van het Hoger Instituut voor Verpleegkunde en Biotechnologie van de Katholieke Hogeschool (KATHO) in Roeselare officieel geopend. De bestaande gebouwen werden vernieuwd en er kwamen nieuwe labo's, twee nieuwe auditoria en een volledig nieuw 'studielandschap' met bibliotheek, videotheek en multimedia-toepassingen bij. De renovatie nam ongeveer vier jaar in beslag.

De vernieuwing en de uitbreiding was noodzakelijk om een antwoord te bieden aan het groeiende studentenaantal, nieuwe keuzerichtingen en de verdere evoluties in de onderwijsaanpak. De totale kostprijs zal volgens PR-verantwoordelijke Luc Nuytten de oorspronkelijk voorziene 110 miljoen frank een stuk overschrijden. Een deel daarvan zal worden betaald door de Dienst voor Investeringen in het Gesubsidieerd Onderwijs en door het beheersorganisme van het Heilig Hart-ziekenhuis, één van de voornaamste afnemers van de afgestudeerde verpleegkundigen.

Alle bestaande lokalen kregen een grondige opknapbeurt en moeten met de nieuwe lokalen de studenten begeleiden naar een zelfstandige manier van werken. De uitbreiding biedt ook een antwoord aan de groeiende studentenbevolking in de opleiding graduaat verpleegkunde. In de tweede helft van de jaren '80 kwam daar ook nog eens de graduaatsopleiding landbouw en biotechnologie bij die tot dusver voor haar onderwijsactiviteiten terugviel op een apart en totaal verouderd gebouwtje in de Spilleboutdreef.

Sinds de fusie tussen de verschillende vestigingen van de KATHO in Roeselare, Torhout en Kortrijk is het aantal studenten gestegen tot ongeveer 550. De school voor verpleegkunde in Roeselare startte in 1949.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek