nieuws

Jaak Gabriëls niet langer voorzitter Rederscentrale

nieuws
De raad van bestuur van de Rederscentrale in Oostende heeft donderdag het ontslag van voorzitter Jaak Gabriëls aanvaard. De Open VLD'er, die burgemeester is in Bree en in het Vlaams parlement zetelt, werd er als voorzitter benoemd in januari 2004. "Ik had vorig jaar al gevraagd of ik ontslag kon nemen. Maar men wilde me graag aan boord houden omdat we volop een nieuwe structuur aan het opzetten waren", aldus de voormalige federale minister van Landbouw en Visserij.
30 maart 2007  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:37
De raad van bestuur van de Rederscentrale in Oostende heeft donderdag het ontslag van voorzitter Jaak Gabriëls aanvaard. De Open VLD'er, die burgemeester is in Bree en in het Vlaams parlement zetelt, werd er als voorzitter benoemd in januari 2004. "Ik had vorig jaar al gevraagd of ik ontslag kon nemen. Maar men wilde me graag aan boord houden omdat we volop een nieuwe structuur aan het opzetten waren," zegt Gabriëls, die als voormalig minister van Landbouw en Visserij heel wat ervaring in die sector heeft opgebouwd.

"De nieuwe structuur is er nu, waardoor de reders de uitdagingen als gestegen olieprijzen en Europese visquota aankunnen. Al is mijn ontslag nu wel aanvaard, men heeft me wel gevraagd ere-voorzitter te blijven. Ik ben daar erg blij om want de solidariteit tussen de vissers is enorm groot, en vergelijkbaar met het Limburggevoel", legt Gabriëls uit in Het Belang van Limburg.

De Rederscentrale werd in 1950 opgericht om een marktondersteunend mechanisme te creëren voor onder meer de aanvoer van vis uit de IJslandse wateren, maar evolueerde snel naar een beroepsvereniging die zich profileerde als spreekbuis tussen de sector en de overheid. Vandaag vertegenwoordigt de Rederscentrale nog 102 rederijen uit zowel het klein als het groot vlootsegment.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek