Delhaize spaart 12 ton vet uit met verbeteren gerechten
nieuwsWe eten te veel zout, suiker en vetten. Delhaize wil dit probleem bestrijden door haar huismerkproducten gezonder te maken. In 2011 heeft Delhaize’s interne kwaliteitsdienst bijna 1.000 voedingswaren geherformuleerd en dat heeft ervoor gezorgd dat de kopers van deze bereide gerechten van het Delhaize-merk 12 ton minder vet hebben geconsumeerd.
De kwaliteitsdienst van Delhaize werkt volgens de warenhuisketen continu aan de verbetering van producten en hun voedingssamenstelling. Binnen deze dienst werken 11 diëtisten en wetenschappers onder leiding van dokter Tim Lammens om bij te dragen tot een evenwichtigere voeding en een gezondere levensstijl van de Belgische bevolking. “Als de samenstelling van één van onze producten verbeterd kan worden zonder te raken aan de smaak die onze klanten graag hebben, starten we met het herformuleringsproces", zegt Lammens.
In 2011 werden bijna 1.000 producten verbeterd, waaronder verschillende bereide gerechten zoals gehaktballetjes in tomatensaus, vol-au-vents en rundstoofvlees. Delhaize claimt dat zij er op die manier voor heeft gezorgd dat er gemiddeld 30 procent minder vet aanwezig was in deze producten. Op nationaal niveau komt dat overeen met 12 ton vetconsumptie. In 2010 had Delhaize al 38 ton minder zout en 30 ton minder vet gebruikt enkel en alleen dankzij de herformulering van broden en lasagnes.