Country Chef gebruikt 'Ik Kies Bewust'-label

nieuws
Het Nederlandse voedingsconcern Unilever en de zuivelbedrijven Campina en Friesland Foods lanceerden vorig jaar het gezondheidslogo 'Ik Kies Bewust' voor voedingsmiddelen met weinig verzadigde vetten, suiker en zout. Intussen hebben zich nog een hele reeks andere bedrijven bij het initiatief aangesloten. Eén ervan is de Aalterse maaltijdproducent Country Chef. "Wij werden gecontacteerd door de Stichting Ik Kies Bewust uit Nederland om het logo in België te introduceren", zegt Herlinde Trenson van Country Chef.
27 november 2007  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:40
Het Nederlandse voedingsconcern Unilever en de zuivelbedrijven Campina en Friesland Foods lanceerden vorig jaar het gezondheidslogo 'Ik Kies Bewust' voor voedingsmiddelen met weinig verzadigde vetten, suiker en zout. Intussen hebben zich nog een hele reeks andere bedrijven bij het initiatief aangesloten. Eén ervan is de Aalterse maaltijdproducent Country Chef. "Wij werden gecontacteerd door de Stichting Ik Kies Bewust uit Nederland om het logo in België te introduceren", zegt Herlinde Trenson van Country Chef in Het Nieuwsblad.

Country Chef produceert koelverse en diepvries vacuüm bereide maaltijden en maaltijdcomponenten. Supermarkten, food service-organistaties en voedingsbedrijven overal in Europa behoren tot de klanten. "Doordat wij al een vijftal jaar produceren voor de Engelse markt waar de productvoorwaarden heel streng zijn, haalden wij makkelijk de norm om het logo 'Ik Kies Bewust' op onze producten te mogen plaatsen", aldus Trenson. "Voorlopig zijn wij de enige maaltijdproducent die aan de voorwaarden voldoet. In Nederland vinden ze tot nu toe geen maaltijdproducent die de norm kan halen".

De criteria voor Ik Kies Bewust werden opgesteld door een onafhankelijk wetenschappelijk comité dat werd voorgezeten door professor Geert Vansant van de KU Leuven. Volgens professor Vansant beoogt het systeem in de eerste plaats een lagere opname door de consument van verzadigd vet, transvet, toegevoegd suiker en zout, een verantwoorde energieopname en een hogere opname van voedingsvezels. De nu al strikte criteria worden om de twee jaar aangepast aan de laatste nieuwe wetenschappelijke inzichten.(KS)

Meer informatie: Stichting Ik Kies Bewust

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek