"Consument moet prijsvorming verse producten begrijpen"

Volgens Freshfel, de Europese federatie van de handel in verse groenten en fruit, heeft de consument onvoldoende inzicht in de achterliggende factoren die verantwoordelijk zijn voor prijsschommelingen van verse groenten en fruit. De organisatie meent dat meer informatie daaromtrent kan bijdragen tot weloverwogen aankoopbeslissingen.
9 maart 2011  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:58
Lees meer over:

Volgens Freshfel, de Europese federatie van de handel in verse groenten en fruit, heeft de consument onvoldoende inzicht in de achterliggende factoren die verantwoordelijk zijn voor prijsschommelingen van verse groenten en fruit. De organisatie meent dat meer informatie daaromtrent kan bijdragen tot weloverwogen aankoopbeslissingen en een grotere waardering voor verse producten bij de consument.

Consumenten zijn gewend om het jaar rond te beschikken over verse producten. Een reeks factoren beïnvloeden weliswaar aanbod en/of vraag zodat de winkelprijs kan fluctueren. De Europese federatie van de handel in verse groenten en fruit vreest dat prijsschommelingen bij verse producten kunnen afschrikken indien de consument de verklaring niet kent voor die prijsfluctuaties.

"Het is geen eenvoudige opdracht om consumenten te onderwijzen in de veelheid aan factoren die hun invloed hebben op de prijs van verse groenten en fruit", zegt Freshfel-bestuurder Philippe Binard. "De prijs wordt niet alleen door de vraag gestuurd, maar evengoed door factoren als het weer, de seizoenen, plagen en gewasziekten, een aanbodonderbreking, energiekosten, kwaliteit, oorsprong, verpakking, merken, aankoopmacht, de globale economische toestand en tal van andere factoren met een invloed op de winkelprijs."

"Consumenten hebben de neiging om vooral de nadelen van prijsschommelingen te zien. Maar deze fluctuaties weerspiegelen een basisrealiteit voor verse producten. Verse groenten en fruit blijven goedkoop vergeleken met andere producten", besluit Binard.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek