Commissie wil snel internet voor alle Europese boeren

93 procent van de Europeanen heeft toegang tot snel internet, maar op het platteland blijft dat percentage steken op 70 procent.
4 maart 2009  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:47
Lees meer over:

93 procent van de Europeanen heeft toegang tot een snelle internetverbinding, maar in plattelandsgebieden blijft dat percentage vooralsnog steken op 70 procent. De Europese Commissie wijst er op dat het internet landbouwbedrijven toegang kan verschaffen tot internationale markten en snellere manieren van zakendoen.

80 procent van de Zweedse landbouwbedrijven heeft vandaag al toegang tot het internet, en één derde blijkt dat instrument vandaag al dagelijks te gebruiken in het kader van de bedrijfsvoering. Maar bijvoorbeeld in Toscane en Hongarije zou volgens de Commissie slechts een kwart van de landbouwers het internet gebruiken. Dat bemoeilijkt de afzet van producten, de toegang tot marktprijzen, de raadpleging van weerberichten en het sluiten van samenwerkingsovereenkomsten met partners, aldus het dagelijks bestuur van de EU.

Aan de EU-lidstaten wordt daarom gevraagd om in het kader van plattelandsontwikkeling waar nodig te investeren in informatietechnologie en interconnectiviteit. In Vlaanderen stellen zich op het vlak van infrastructuur weinig problemen, maar in landen zoals Griekenland, Polen, Slowakije, Bulgarije en Roemenië heeft hooguit de helft van de plattelandsbevolking toegang tot een snelle internettoegang.

Intussen bespreken het Europees parlement en de Raad een voorstel van de Commissie om via het Europees economisch herstelplan één miljard euro beschikbaar te stellen om de toegang tot snel internet in alle regio’s van Europa op grotere schaal te verspreiden.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek