CRV start met eigen bedrijfsactiviteiten in VS

De Nederlands-Belgische fokkerijorganisatie CRV wil haar activiteiten in de Verenigde Staten intensiveren door de oprichting van een eigen vestiging. Op 1 september start CRV USA Holdings met een geavanceerd Amerikaans fokprogramma en de verkoop van sperma. Het kantoor van het bedrijf wordt gevestigd in Madison.
27 april 2009  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:48

De Nederlands-Belgische fokkerijorganisatie CRV wil haar activiteiten in de Verenigde Staten intensiveren door de oprichting van een eigen vestiging. Op 1 september start CRV USA Holdings met een geavanceerd Amerikaans fokprogramma en de verkoop van sperma. Het kantoor van het bedrijf wordt gevestigd in Madison.

De Amerikaanse rundveehouderij beleeft onder invloed van de economische crisis moeilijke tijden, maar dat weerhoudt CRV er niet van om te investeren in die markt. "Het gaat om langetermijnplanning. Het zal geen gemakkelijke start worden, maar we vinden het belangrijk om op de Amerikaanse markt aanwezig te zijn. We gaan er trouwens vanuit dat die zich straks weer herstelt", luidt het bij de fokkerijorganisatie.

CRV USA Holdings zal in eerste instantie jaarlijks 250 tot 300 stieren genetisch testen. Het is de bedoeling om hiervan uiteindelijk een vijftigtal stieren aan te bieden. "Ik ben vol vertrouwen dat we toegevoegde waarde kunnen genereren voor de veestapels van de Amerikaanse melkveehouders", zegt Gerwin Kerkdijk, die de vestiging in de VS zal leiden, in het Agrarisch Dagblad.

Drie jaar geleden beëindigde CRV nog een joint-venture met de Amerikaanse fokkerijorganisatie CRI. Beide partijen besloten wel sperma in elkaars thuismarkten te blijven verkopen. "We hebben in het verleden gemikt op strategische samenwerking, maar dat is niet gelukt. Via partners en distributeurs zijn we al jaren actief op de Amerikaanse markt, maar we zijn tot de conclusie gekomen dat er meer nodig is om vaste voet aan grond te krijgen in de VS".

Wat de voordelen zijn voor de leden van CRV in België en Nederland? "Als we in de toekomst willen blijven investeren en onze producten willen verbeteren, dan moeten we kapitaal uit het buitenland halen. Bovendien helpt de afzet van zoveel mogelijk spermarietjes om de prijzen scherp te houden", klinkt het bij CRV.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek