Amerikaanse overheid lanceert suikerarme watermeloen
nieuwsDecennialang hebben onderzoekers fruit veredeld met de bedoeling om het steeds zoeter te doen smaken. Zo zouden watermeloenen van twee generaties terug ongeveer 25 procent minder suiker bevatten dan de huidige exemplaren. Angela Davis screende honderden variëteiten met de bedoeling om een suikerarme maar toch rode watermeloen te creëren.
Uiteindelijk leidde dit tot de ontwikkeling van twee nieuwe variëteiten. Ze zijn net zoals hun klassieke soortgenoten rijk aan lycopeen, een sterke antioxidant die gelinkt wordt aan verminderde risico's op een aantal kankers. De nieuwe watermeloenen bevatten ook een flinke portie vitamine A en kalium.
Om de smaak van de 'echte' watermeloenen te kopiëren, is het wel aangewezen om de nieuwe meloenen met een zoetstof te besprenkelen. Al bevat de ene variëteit nog wel meer suiker dan de andere nieuwe variëteit, die een reductie van het suikergehalte met meer dan vijftig procent claimt.(KS)
Meer informatie: A Melon for Dieters and Diabetics