nieuws

Alle (kiem-)groentestalen in België vrij van EHEC

nieuws
Het Voedselagentschap maakt bekend dat de eerste resultaten van de analyses aantonen dat er geen E.coli o104-bacterie is gevonden in Belgische groenten, noch in onze kiemgroenten. Reeds 253 resultaten zijn beschikbaar van de tot nu toe 340 stalen die genomen zijn in groot- en detailhandels en bij de vijf Belgische producenten van kiemgroenten.
14 juni 2011  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 15:00
Lees meer over:

Het Voedselagentschap maakt bekend dat de eerste resultaten van de analyses aantonen dat er geen E.coli o104-bacterie is gevonden in Belgische groenten, noch in onze kiemgroenten. Reeds 253 resultaten zijn beschikbaar van de tot nu toe 340 stalen die genomen zijn in groot- en detailhandels en bij de vijf Belgische producenten van kiemgroenten.

Het Voedselagentschap screent zowel kiemgroenten als groenten (wortelen, spinazie, kropsla, paprika’s, enz.) en kruiden (peterselie, tijm, basilicum, enz.). Ook het water dat gebruikt wordt bij deze teelten wordt onderzocht.

Anderzijds moeten ook de bedrijven, in het kader van hun autocontrole, analyses laten uitvoeren. Door de sector (voornamelijk groente- en fruitveilingen) werden 118 monsters genomen. Ook deze analyseresultaten waren conform.

De resultaten bevestigen volgens het Voedselagentschap des te meer dat het probleem rond de EHEC-besmetting zich wel degelijk in Duitsland situeert, wat vorige vrijdag ook bevestigd werd door de Duitse gezondheidsdiensten.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek