9,5 miljoen euro voor investeringen voedingsbedrijven

Vlaams minister van Landbouw Kris Peeters stelt opnieuw investeringssteun ter beschikking van agrovoedingsbedrijven. Met de projectoproep van dit jaar is 9,5 miljoen euro gemoeid voor investeringen die energiebesparend, milieuvriendelijk of innovatief zijn. "Onze exportgerichte agrovoedingssector moet goed gewapend zijn tegen de tijd dat de economie zich herstelt", aldus de minister-president.
11 februari 2009  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:47
Lees meer over:

Vlaams minister van Landbouw Kris Peeters stelt opnieuw investeringssteun ter beschikking van agrovoedingsbedrijven. Met de projectoproep van dit jaar is 9,5 miljoen euro gemoeid voor investeringen die energiebesparend, milieuvriendelijk of innovatief zijn. "Onze exportgerichte agrovoedingssector moet goed gewapend zijn tegen de tijd dat de economie zich herstelt", aldus de minister-president.

De toegekende steun bedraagt maximaal tien procent van de subsidiabele investeringen en wordt gefinancierd vanuit het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Steunaanvragen kunnen ingediend worden tot 30 maart. 

Om in aanmerking te komen voor de steun, moet de hoofdactiviteit van bedrijven zich richten op de primaire verwerking en afzet van land- en tuinbouwproducten, en dit in de sectoren vlees, vleeswaren, aardappelen, groenten en fruit, zuivel, veevoeders, suiker, mout en vlas. "Ook in moeilijke tijden moeten deze ondernemingen blijven investeren in innovatie en duurzame technieken", besluit Peeters.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek