41 jobs verdwijnen bij diepvriesbedrijf A-Meals

De activiteiten van A-Meals uit Kampenhout, dat diepvriesmaaltijden produceert, zullen verhuizen naar Veurne. Ze zullen geïntegreerd worden in het bedrijf Frigilunch, dat recentelijk werd overgenomen door de moedermaatschappij van A-Meals. Dat meldt Bert Verhoogen van het ABVV. Volgens hem kunnen de 41 werknemers de overstap maken naar West-Vlaanderen, maar dat is wegens de grote afstand bijna onmogelijk.
27 februari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

De activiteiten van A-Meals uit Kampenhout, dat diepvriesmaaltijden produceert, zullen verhuizen naar Veurne. Ze zullen geïntegreerd worden in het bedrijf Frigilunch, dat recentelijk werd overgenomen door de moedermaatschappij van A-Meals. De 41 werknemers kunnen de overstap maken naar West-Vlaanderen, maar dat is wegens de grote afstand bijna onmogelijk.

De directie van A-Meals maakte donderdag de intentie tot sluiting van de Kampenhoutse vestiging bekend, omwille van financiële en praktische problemen. "De vijfendertig arbeiders en zes bedienden die hier in dienst zijn, komen allemaal uit de regio Kampenhout en hebben vele jaren anciënniteit. Misschien is er een enkeling die de stap naar West-Vlaanderen wil zetten, maar door de enorme afstand durf ik dat te betwijfelen", zegt Verhoogen.

Tijdens een eerste vergadering tussen vakbonden en directie bij A-Meals, werd donderdagnamiddag meer uitleg gegeven over de zo goed als onafwendbare sluiting. Enerzijds kampt het bedrijf al enkele jaren met financiële problemen, en is de schuldenlast momenteel hoog dat die niet meer gecompenseerd kan worden door de omzet.

Anderzijds zijn er praktische problemen. Frostinvest, dat eigenaar is van de gronden in Kampenhout, wil de terreinen verkopen. Daarnaast krijgt A-Meals geen vergunning meer van de gemeente Kampenhout omwille van problemen met onder meer de brandveiligheid en de voedselhygiëne. De directie wou de onderneming nog proberen te verhuizen naar Bornem, maar die poging mislukte. De activiteiten van A-Meals en de gehaktafdeling van dochtervennootschap A-Meats, zullen nu ondergebracht worden bij Frigilunch in Veurne.

Donderdag was er door economische werkloosheid geen personeel aanwezig bij A-Meals. Op dinsdag 10 maart zullen de vakbonden praten met de werknemers en hen meer uitleg geven over hun opties. Zo zou een deel van het personeel op brugpensioen kunnen gaan. De opmaak van het sociaal plan start daarna, als iedereen voldoende informatie heeft en alle mogelijkheden onderzocht zijn.

A-Meals levert vooral kant-en-klaarmaaltijden aan de winkels van O'Cool. Onder de huidige naam bestaat het bedrijf nog maar drie jaar. Het ontstond uit het in 1967 opgerichte Naturello, dat ontstond bij de oprichting van diepvrieswinkelketen Covee. Inmiddels werden de vestigingen van die keten overgenomen door O'Cool. De omzet daalde de jongste tijd zeer snel, waardoor de directie geen andere mogelijkheid ziet dan de sluiting.
 

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek