header.home link

10 jaar Belgische Truval Conference peren in China

22 januari 2021

In januari 2011 kwam de allereerste container met Truval Conference peren aan in Shanghai. De Belgische Conference was de allereerste westerse peer die officieel in China werd geïmporteerd, na jaren van onderhandelen tussen de twee landen. “2021 staat zowel hier, bij de Belgische Fruitveiling als bij Dole China in het teken van dit historische partnerschap”, reageert Marc Evrard, commercieel directeur bij BFV.

Lees meer over:
peer-conference-china_BFV

Op 22 januari 2011 hielden de Belgische Fruitveiling (BFV) en Dole China een gezamenlijke officiële openingsceremonie in Shanghai om de allereerste container met Truval Conference peren in ontvangst te nemen. Om deze mijlpaal te vieren, lanceren zowel Dole China als BFV, 2021 als het officiële 10-jarige jubileumjaar van dit historische partnerschap. Tegelijk vieren ze 50 jaar diplomatieke betrekkingen tussen België en China.

“Sinds dat moment, tien jaar geleden, is de band tussen BFV en Dole steeds sterker geworden, en heeft de Conference peer geleidelijk de harten veroverd van Chinese consumenten in het hele land”, klinkt het bij BFV. “Ons partnerschap is een perfecte match gebleken. Samen zijn we erin geslaagd om de Conference-peer geleidelijk aan te commercialiseren en te promoten in alle belangrijke markten en regio's van China.”

We kijken vol vertrouwen naar het volgende decennium

Terry Chan - General Manager Dole China

De strategische aanpak is van cruciaal belang gebleken om de Chinese consument te overtuigen van de unieke smaak van de Conference en heeft geresulteerd in een exponentiele stijging van het verkoopvolume in het afgelopen decennium. “Ik geloof dat deze tienjarige reis voor ons beiden nog maar het begin is”, reageert Terry Chan, General Manager van Dole China. “Met de gezamenlijke inspanningen en samenwerking van sterkte tot sterkte, kijken we vol vertrouwen naar het volgende  decennium.”

“Deze prestatie is duidelijk een bewijs van het geloof, de volharding, de toewijding en het teamwerk van alle betrokkenen bij de samenwerking van BFV met Dole China, zonder wie de introductie van een nieuw product op een nieuwe markt niet mogelijk zou zijn geweest”, zegt Marc Evrard, commercieel directeur bij BFV. “Tegelijkertijd kijken we ernaar uit om in de komende jaren en decennia het bereiken van dergelijke mijlpalen samen te vieren.”

Er worden voorbereidingen getroffen voor de lancering van de exclusieve Red Conference peer op de Chinese markt

BFV

Gedurende het jubileumjaar 2021 zullen BFV en Dole China een breed spectrum aan evenementen en marketinginitiatieven organiseren voor zowel handelaren als consumenten. In de nabije toekomst zijn er ook andere positieve vooruitzichten voor de samenwerking tussen BFV en Dole China, zoals het verder introduceren van de Sweet Sensation peer. “En er worden ook voorbereidingen getroffen voor de lancering van de exclusieve Red Conference peer op de Chinese markt”, klinkt het nog.

Beeld: BFV

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek