header.home link

Wie wordt de volgende bio-ambassadeur van Vlaanderen?

18 mei 2022

Met de tweede editie van de BioVLAM award wil het Vlaams centrum voor agro- en visserijmarketing (VLAM) biobedrijven in de kijker zetten en innovaties op het gebied van biologisch ondernemen stimuleren. Bedrijven kunnen nog tot 1 juni hun bio-concept indienen. Daarna worden de vijf beste kandidaturen gekozen. Eén van hen wordt vervolgens de bio-ambassadeur van Vlaanderen.

Lees meer over:
biologischelandbouwbiolandbouwsupermarkt-copyrightVLAMallesoverbio

Voor de inzendingen hanteert VLAM een brede scope. “Elke bio-ondernemer met een passie voor biologisch, die vernieuwend werkt en denkt, kan meedingen naar de prijs”, vertelt woordvoerder Liliane Driesen. “De kandidaturen moeten eruit springen op het gebied van teeltechniek. Denk bijvoorbeeld aan een biologische manier van onkruidbestrijding of het telen van nieuwe soorten groenten. Maar ook duurzame bedrijfsmodellen, zoals een concept rond voedselverlies of duurzame verpakkingen.”

“Een gezicht geven aan bio”

Uitgelicht

La vie est belle uit Oostkamp wint eerste BioVLAM

nieuws
27 september 2021 Lees meer

Voor Stefaan Deraeve van La vie est belle, de winnaar van de eerste BioVLAM, was deelnemen een positieve ervaring. “Het gaf ons als KMO de kans om onze innovatie te presenteren en een oordeel te krijgen van een bredere scope van mensen, de jury van de BioVLAM, en er op die manier veel uit te leren. Bovendien was de deelname een middel om te tonen aan collega’s dat men een gezicht kan geven aan bio, wat een heel goede aanvulling vormt op de eerder anonieme generieke campagne voor bio van VLAM.”

De shortlist van genomineerden van de BioVLAM 2021 was gevarieerd. “Elke genomineerde kreeg aandacht én erkenning, zowel binnen als buiten de biosector”, vult Driesen aan.

Schrijf in

Inschrijven voor de BioVLAM 2022 kan tot en met 1 juni 2022. Een jury selecteert volgens strikte criteria vijf genomineerden uit de inzendingen. Hieruit wordt één laureaat geselecteerd. De genomineerden en de laureaat kunnen rekenen op gratis publiciteit in zowel vak- als consumentenpers. De laureaat krijgt een mooi uithangbord als trofee, een videoreportage op allesoverbio.be én wordt gedurende één jaar de ambassadeur voor de biosector van VLAM. Hij/zij kan de BioVLAM ook zelf inzetten in de communicatie naar klanten en leveranciers.

De BioVLAM is een initiatief van de biosector in samenwerking met VLAM en richt zich naar al wie biogecertificeerd is in Vlaanderen.

Het wedstrijdreglement kan je lezen op Biovlam.be.

Bron: Eigen verslaggeving

Beeld: VLAM - Allesoverbio.be

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek