Wallonië introduceert label voor streekcafés

Binnenkort zullen 'streekcafés' de kop opsteken in Wallonië. Het label wordt toegekend aan cafés die het lokale toerisme en regionale producten promoten.
24 februari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

Binnenkort zullen verschillende 'streekcafés' de kop opsteken in Wallonië. Dat meldt de Waalse minister van Toerisme, Benoît Lutgen. Het label zal worden toegekend aan alle cafés die onder meer het lokale toerisme en regionale producten promoten en opwaarderen.

In samenwerking met de horecafederatie, werd gedurende een jaar een studie gevoerd over de herwaardering van Waalse cafés. In totaal namen 21 cafés deel aan het project. Om het label te krijgen, moeten de cafés aan bepaalde voorwaarden voldoen zoals bijvoorbeeld het promoten van regionale producten.

Zo moeten er aan de klant minstens drie lokale producten worden voorgesteld. Bij restaurants moet er minstens één lokaal gerecht op het menu staan. Ook moet de klant op een warme en klantvriendelijke manier worden onthaald. De klant moet bovendien toeristische informatie aangeboden krijgen.

De zoektocht naar kandidaten werd gelanceerd in twee fasen. De 21 cafés die deelnamen aan de studie krijgen binnenkort een uitnodiging om zich in te schrijven. Een tweede oproep zal uitgaan naar alle cafés in Wallonië. Zodra een café het label toegewezen krijgt, heeft de eigenaar de mogelijkheid om een subsidie aan te vragen om het interieur of de buitenkant van het café aan te passen voor een maximumbedrag van 3.000 euro.

Wallonië telde in 2007 ruim 7.400 ondernemingen in de horecasector. Daaronder bevonden zich 1.378 cafés waarin 3.212 mensen tewerkgesteld waren.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek