Peeters keurt 41 nieuwe plattelandsprojecten goed

Vlaams minister van Plattelandsbeleid Kris Peeters heeft 41 nieuwe plattelandsprojecten goedgekeurd voor de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. De projecten beogen een verbetering van de levenskwaliteit op het platteland en de diversificatie van de plattelandseconomie. In totaal gaat het over ruim 5,2 miljoen euro projectkosten. Naast de Europese, Vlaamse en provinciale steun passen de promotoren van de projecten zelf ongeveer 2,4 miljoen euro bij.
23 februari 2009  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:47
Lees meer over:

Vlaams minister van Plattelandsbeleid Kris Peeters heeft 41 nieuwe plattelandsprojecten goedgekeurd voor de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. De projecten beogen een verbetering van de levenskwaliteit op het platteland en de diversificatie van de plattelandseconomie.

Eind vorig jaar werden in de provincies oproepen gelanceerd voor het indienen van projecten. Diverse plattelandsactoren, waaronder lokale besturen en verenigingen die op het platteland actief zijn, konden een project indienen. Om kans te maken op goedkeuring, moest het gaan om de vernieuwing van een dorpskern, het bevorderen van toeristische voorzieningen, de versterking van basisvoorzieningen of het onderhoud van het landelijk en cultureel erfgoed.

De ingediende projecten werden intussen beoordeeld door het provinciaal managementcomité van elke provincie. Die evaluatie heeft dus 41 nieuwe plattelandsprojecten opgeleverd. In totaal gaat het over ruim 5,2 miljoen euro projectkosten. Europa, Vlaanderen en de vier provincies voorzien bijna drie miljoen euro. De promotoren van de projecten passen zelf ongeveer 2,4 miljoen euro bij.

Een kleine greep uit de projecten leert dat het in Antwerpen de bedoeling is om groene zorg beter te verankeren, het gemeentebestuur van Aalst krijgt steun voor haar hopproject, het Limburgse provinciebestuur wil teeltadvies per satelliet mogelijk maken en Vlaams-Brabant investeert in landschapsintegratie en erfbeplanting. In West-Vlaanderen zal de beoordeling door het provinciaal managementcomité nog gebeuren in de eerste helft van dit jaar.

 

  • Oost-Vlaanderen, Santina Driesen, tel 09/2678673:
  • Antwerpen, Tinne Van Looy, tel 03/2405831
  • Limburg, Marijke Jordens, tel 011/237445
  • Vlaams-Brabant, Eva Roeykens, 016/267411

 

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek