Walen willen fruit plukken in Vlaanderen

De jobdating voor fruitplukkers die de VDAB en zijn Waalse tegenhanger Le Forem vrijdag in zaal Manege in Sint-Truiden hield, lokte een kleine 400 werkzoekenden. Vooral aan Waalse kant was de belangstelling groot. Maar liefst 250 Waalse en zowat 120 Vlaamse werkzoekenden zakten naar Sint-Truiden af om te solliciteren voor een job in de fruitpluk.
8 augustus 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08
Lees meer over:

De jobdating voor fruitplukkers die de VDAB en zijn Waalse tegenhanger Le Forem vrijdag in zaal Manege in Sint-Truiden hield, lokte een kleine 400 werkzoekenden. Vooral aan Waalse kant was de belangstelling groot. Maar liefst 250 Waalse en zowat 120 Vlaamse werkzoekenden zakten naar Sint-Truiden af om te solliciteren voor een job in de fruitpluk.

Aan de jobdating nam een dertigtal werkgevers uit de regio Zuid-Limburg deel. Zij waren op zoek naar geschikt personeel voor het plukseizoen van het hardfruit en voor het na- en winterseizoen. Het hardfruit wordt nog tot eind oktober geplukt. Aan de stands van de werkgevers stonden bijwijlen lange wachtrijen, aldus Reggers. De VDAB toonde zich dan ook erg tevreden met de grote opkomst voor de jobdating.

De instelling wijt het grote succes onder meer aan de geslaagde samenwerking tussen de VDAB en Le Forem en aan de infosessies die Le Forem ter voorbereiding van de jobdating hield. De VDAB en Le Forem werken al sinds 2007 samen om mensen van over de taalgrens te stimuleren om in de Limburgse fruitpluk aan de slag te gaan. Ze krijgen daarvoor de steun van de Vlaamse en de Waalse ministers van Werk.

Werkaanbiedingen worden in het kader van het samenwerkingsverband gratis in de vacaturedatabank opgenomen en overgemaakt aan de Waalse, Brusselse en Duitstalige bemiddelingsdiensten. De vacatureteksten worden vervolgens vertaald en gepubliceerd in het Frans. Op die manier kunnen duizenden werkzoekenden buiten Vlaanderen bereikt worden.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek