Waalse veehandelaars klaar om "land lam te leggen"

Voor de Waalse vlees- en veehandelaarsorganisatie Fédération Nationale du Commerce de Bétail et Viande (FNCBV) is de huidige crisis in de melkveesector een bewijs van het falend landbouwbeleid van de Europese Unie dat de sector bedreigt. De organisatie zegt "klaar" te staan om samen met de boeren "het land lam te leggen na afloop van de vakantie", zo luidt het in een persbericht.
22 juli 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08
Lees meer over:

Voor de Waalse vlees- en veehandelaarsorganisatie Fédération Nationale du Commerce de Bétail et Viande (FNCBV) is de huidige crisis in de melkveesector een bewijs van het falend landbouwbeleid van de Europese Unie dat de sector bedreigt. De organisatie zegt "klaar" te staan om samen met de boeren "het land lam te leggen na afloop van de vakantie", zo luidt het in een persbericht.

Aan Vlaamse zijde zegt Benoit Luycx van sectororganisatie Vlaamse Veehandelaars & Vleesproducenten (VVP) "solidair" te zijn met de "Waalse collega's", "want het is ook een Vlaams probleem". Maar vooraleer tot dergelijke actie opgeroepen zou worden, zal er nog overleg gebeuren, aldus Luyckx.

Verder zegt de FNCBV dat de problemen in melkveesector "een illustratie" zijn van een non-beleid voor landbouw dat zal leiden tot het "einde van de zelfvoorziening voor voedsel in Europa" en een "verlies van miljoenen banen". Voor de organisatie liggen net als de melkprijs ook de prijs voor graan en varkensvlees onder de productiekost. Voor rundvlees is dit nabij, "indien de deur voor Amerikaans rundvlees openblijft zoals nu het geval is".

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek