header.home link

Volop bessen van eigen bodem beschikbaar

5 augustus 2021

Ondanks het druilerige weer worden er grote volumes lokaal geteelde bessen en rood fruit geoogst. “Ideaal voor zij die op zoek zijn naar fruit van eigen bodem”, vindt groente- en fruitveiling BelOrta.

Lees meer over:
bessen-belorta-fruit-1250

Traditioneel zorgt de zomer voor een piek in de productie van rood fruit en ook nu is er volop Belgische productie. Bovendien zijn de bessen van goede kwaliteit en zitten ze boordevol smaak. “Hét moment dus om te kiezen voor lokaal geteelde bessen en zo de Belgische producenten van deze zomerse lekkernijen te steunen”, klinkt het bij BelOrta.

Binnenlandse bessen hebben intussen een lange geschiedenis. Blauwe bessen worden al meer dan 30 jaar geteeld in België en ook frambozen en braambessen zijn niet aan hun proefstuk toe. “Die geschiedenis zorgt ervoor dat de consumptie van bessen gestaag kon groeien doorheen de jaren”, aldus BelOrta.

Zo steeg de gemiddelde consumptie van bessen in de versmarkt over tien jaar met bijna 300 procent. “Dat hoeft niet te verbazen, we eten ze dan ook op elk moment van de dag: van bij het ontbijt tot in het avondmaal, als snack maar tegenwoordig verwerken het heerlijke roodfruit ook al in aperitieven en cocktails.”

Spreiding zorgt voor verlenging van het seizoen

Door te kiezen voor verschillende variëteiten en rassen, gecombineerd met duurzame teelttechnieken, is het mogelijk om een mooie spreiding te voorzien en tegelijkertijd het seizoen te verlengen. Zo zijn er bij BelOrta nog tot oktober blauwe bessen, tot aan de herfstvakantie frambozen en tot en met de feestdagen braambessen van eigen bodem.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek