Vlaamse vleeswarenbedrijven Breydel en Tradelio gaan fuseren

Twee Vlaamse familiebedrijven Vleeswaren Antonio, beter gekend als Breydel, en Tradelio gaan hun krachten bundelen. De nieuwe fusiegroep wil zich verder differentiëren als sterke Belgische speler in de productie van fijne vleeswaren. “We zullen het accent leggen op lokaal en duurzaam ondernemerschap”, kondigen beide bedrijven aan.

6 juli 2023  – Laatst bijgewerkt om 6 juli 2023 18:30
Lees meer over:
Breydel fusie

Vleeswaren Antonio uit het Oost-Vlaamse Gavere is bij het grote publiek vooral bekend van de Breydelham. Het bedrijf werkt samen met lokale varkenshouders voor de productie van ambachtelijke, ovengebakken vleeswaren. “We mikken dus op korteketenproductie waardoor we transparantie en duurzaamheid van stal tot bord kunnen garanderen”, zegt Ivan De Keyser, zaakvoerder van Vleeswaren Antonio.

Tradelio is een familiale groep bedrijven in de vleeswarenindustrie met productiesites in Oudenaarde en Veurne en een slicing- en verpakkingsbedrijf in La-Roche-en-Ardenne. De bekende merken van Tradelio zijn De Beauvoorder paté en Atelier du Jardin. “Wij produceren kwalitatieve fijne vleeswaren, zoals paté en ham, met respect voor de ambachtelijke traditie”, verduidelijkt Peter Hostens, CEO van Tradelio.

De fusie omvat alleen de productiesites in Oudenaarde, Veurne en Gavere. Het slicing- en verpakkingsbedrijf LS Frais blijft onafhankelijk, zoals voordien. “Deze fusie creëert synergiën en opportuniteiten op verschillende domeinen. We zijn er rotsvast van overtuigd dat we samen sterker staan met het oog op de uitdagingen van de toekomst”, verklaren De Keyser en Laurent Vanden Borre, de COO van Tradelio. De Keyser had al eerder aangegeven dat de stijging van de energieprijzen een zware dobber waren voor zijn bedrijf.

“Wij werken samen met hetzelfde doel: we willen ons verder onderscheiden met kwalitatieve producten met een ambachtelijk karakter, ondersteund door eigen Belgische merken met oog voor korteketenproductie. Deze consolidatie is gestoeld op het behoud van onze eigen identiteit en sterke familiale verankering. We starten samen dit nieuwe verhaal met een gezonde ambitie voor verdere groei”, aldus huidig CEO van Tradelio Peter Hostens die de fusie in goede banen zal leiden en aan het roer zal komen te staan van het nieuwe fusiebedrijf.

Tegen het vierde kwartaal van dit jaar moet het nieuwe bedrijf operationeel zijn. Dat bedrijf zal zo’n 90-tal mensen tewerkstellen. Een nieuwe naam voor het bedrijf is er nog niet en financiële gegevens worden niet bekendgemaakt.

Studio VILT: inflatie
Uitgelicht
Het voorbije jaar zagen we een historische kostenstijging doorheen de hele agrovoedingsketen. In de vierde aflevering van studio VILT gaan we naar Gavere om te kijken hoe vlee...
23 februari 2023 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek