Verdwijnt vogelverschrikker uit Nederlands landschap?

De vogelverschrikker dreigt te verdwijnen uit het Nederlandse landschap. Boeren voelen er weinig voor om ze te plaatsen, omdat ze onvoldoende afschrikken en de veldwerkzaamheden hinderen. Bovendien heeft het Nederlandse Faunafonds nu besloten dat in veel gevallen de vogelverschrikker niet meer verplicht is om voor oogstschade in aanmerking te komen.
3 augustus 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08
Lees meer over:

De vogelverschrikker dreigt te verdwijnen uit het Nederlandse landschap. Boeren voelen er weinig voor om ze te plaatsen, omdat ze onvoldoende afschrikken en de veldwerkzaamheden hinderen. Bovendien heeft het Nederlandse Faunafonds nu besloten dat in veel gevallen de vogelverschrikker niet meer verplicht is om voor oogstschade in aanmerking te komen.

'Weg met de vogelverschrikker', kopt het Nederlandse vakblad Boerderij enthousiast, maar er zit een addertje onder het gras. Om voor een schadevergoeding in aanmerking te komen, moeten de boeren voldoende voorzorgsmaatregelen nemen. Eén daarvan kan het afschieten van vogels zijn.

Daarvoor is echter toestemming nodig van de provinciale overheid, en die kan daaraan de voorwaarde verbinden dat er toch een vogelverschrikker wordt geplaatst.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek