Verdacht rund bij controle diertransporten in Kortrijk

Bij een controle van dierentransporten in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk is dinsdag één spuit en één flacon in beslag genomen. Ook werd van één verdacht rund een staal genomen. Bij de actie werden verder processen-verbaal opgemaakt voor inbreuken op vergunningen, ontbrekende documenten en vervoerserkenningen.
6 april 2010  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:11

Bij een controle van dierentransporten in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk is dinsdag één spuit en één flacon in beslag genomen. Ook werd van één verdacht rund een staal genomen. Dat meldt de federale politie. Bij de actie werden verder processen-verbaal opgemaakt voor inbreuken op vergunningen, ontbrekende documenten en vervoerserkenningen.

"Dinsdag hebben zes lokale politiezones en de autowegenpolitie in het arrondissement Kortrijk voor de zesde maal controles uitgevoerd op het transport van dieren en dat onder de noemer KORBEEF VI", aldus commissaris Devid Camerlynck. "We richtten daarbij onze aandacht op het dierenwelzijn en eventueel gebruik en bezit van hormonale producten."

Volgens de politie wordt bij routinecontroles of toezicht nog te vaak opgemerkt dat de omstandigheden waarin dieren getransporteerd worden dieronvriendelijk zijn. "Ook valt op dat niet altijd wordt voldaan aan de noodzakelijke administratieve verplichtingen voor het nationaal en internationaal transport van dieren", klinkt het. De controles vonden plaats in de buurt van vier slachthuizen in het arrondissement Kortrijk. Voor de internationale diertransporten werden de autowegen geviseerd.

Er werden ook drie waarschuwingen uitgeschreven voor het slecht reinigen van het transport en omdat de noodzakelijke documenten niet konden worden voorgelegd. Tevens stelde men een zestal verkeersinbreuken vast.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek