Verburg pleit voor behoud van interventiesteun

Interventiemaatregelen moeten ook na 2013 kunnen worden ingezet. Dat zei Nederlands landbouwminister Gerda Verburg in een debat met de Tweede Kamer. Daarbij pleit ze wel voor de nodige terughoudendheid. “Interventies moeten werken als een trampoline, niet als een hangmat”, aldus de Nederlandse landbouwminister.
16 april 2010  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:11
Lees meer over:

Interventiemaatregelen moeten ook na 2013 kunnen worden ingezet. Dat zei Nederlands landbouwminister Gerda Verburg in een debat met de Tweede Kamer. Daarbij pleit ze wel voor de nodige terughoudendheid. “Interventies moeten werken als een trampoline, niet als een hangmat”, aldus de Nederlandse landbouwminister. Onze noorderburen staan bekend om hun liberale visie op het landbouwbeleid.

De komende jaren onderhandelen de Europese Commissie en de lidstaten over de toekomst van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Halverwege volgend jaar wordt een voorstel van landbouwcommissaris Dacian Ciolos verwacht. Ondertussen woedt momenteel in alle lidstaten het debat over de toekomst van het Europees landbouwbeleid.

Als het aan Verburg ligt, blijft de mogelijkheid om te kunnen interveniëren in de markt bestaan. “Daar zeg ik volmondig ja op”, stelt de minister. “Maar interventies moeten wel werken als een trampoline, niet als een hangmat. De maatregelen dienen snel te worden ingezet, zo lang als nodig en zo kort als mogelijk. Niet alleen economische crises, maar ook klimatologische omstandigheden en veterinaire en fytosanitaire omstandigheden kunnen ingrijpen rechtvaardigen”, aldus Verburg.

Bron: Agrarisch Dagblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek