Van Quickenborne schaft enquête bij slachthuizen af

Minister voor Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne schaft de maandelijkse enquête bij de 64 slachthuizen van ons land af. Alle nodige statistieken zullen voortaan verzameld worden via het Voedselagentschap. Tot nog toe werden alle slachtstatistieken verzameld op basis van een enquête bij de slachthuizen.
8 april 2010  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:11

Minister voor Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne schaft de maandelijkse enquête bij de 64 slachthuizen van ons land af. Alle nodige statistieken zullen voortaan verzameld worden via de databank Sanitel van het Voedselagentschap. Tot nog toe werden alle slachtstatistieken verzameld op basis van een enquête bij de slachthuizen.

De slachthuizen moesten daarbij maandelijks het aantal en het gewicht van de geslachte runderen, varkens, schapen, geiten en paarden doorgeven en dit opgedeeld in drie categorieën: geschikt voor consumptie, noodslachtingen en afgekeurde slachtingen.

Een nieuwe Europese verordening vraagt echter nog bijkomende gegevens, die niet via de slachthuisenquête worden verzameld. In plaats van de maandelijkse enquête voor de slachthuizen nog zwaarder te maken, opteert minister Van Quickenborne ervoor om alle nodige statistieken voortaan op te stellen op basis van de gegevens die beschikbaar zijn in de databank Sanitel van het Voedselagentschap.

"Op die manier kan de slachthuisstatistiek met dezelfde kwaliteit en snelheid opgesteld worden en dit zonder hiervoor nog de slachthuizen te moeten lastigvallen", aldus Van Quickenborne. Volgens hem zullen de slachthuizen door de beslissing een hoop papierwerk kunnen besparen.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek