Topman Boerenbond sluit nieuwe protesten niet uit

Lode Ceyssens, de voorzitter van Boerenbond, sluit niet dat er nieuwe protestacties van boeren zullen volgen, "als de genomen maatregelen niet snel worden omgezet in beleid." Dat heeft hij maandag gezegd in de marge van een persmoment in Wolvertem in Vlaams-Brabant.

18 maart 2024  – Laatst bijgewerkt om 18 maart 2024 14:37
Lees meer over:

"Er zijn maatregelen afgesproken die in de goede richting gaan, maar die moeten dringend omgezet worden in beleidsdaden die het voor onze boeren gemakkelijker en beter maken", zei Ceyssens. "Wat de afgelopen jaren scheef is getrokken door het beleid, heeft tijd nodig om rechtgetrokken te worden, maar het moet wel gebeuren. Anders sluit ik niet uit dat er nieuwe protesten volgen. We blijven ook verder onderhandelen over andere zaken. Er zijn nog heel wat stappen te zetten."

Ceyssens heeft het dan bijvoorbeeld over de afspraken rond de mestactieplannen, maar ook over het aankopen van landbouwgronden, administratieve vereenvoudiging en het stikstofdecreet, waar de landbouworganisatie niet tevreden mee is. Boerenbond zal het stikstofdecreet daarom aanvechten bij het Grondwettelijk Hof.

Afgelopen week waren er nog boerenprotesten aan de havens van Gent en Antwerpen.

Veelbesproken boerenprotest mondt uit in rustige flyeractie
Uitgelicht
De gevreesde protestactie van de boeren in de Vlaamse havens is uitgelopen op een flyeractie. In Antwerpen verzamelde een vijftigtal tractoren en werden flyers verstrekt aan p...
14 maart 2024 Lees meer

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek