Sint-Truiden kiest na 20 jaar opnieuw Miss Fruit

Na een onderbreking van bijna 20 jaar gaat Sint-Truiden opnieuw een fruitkoningin verkiezen. Miss Fruit moet het Belgisch fruit en de fruitsector vertegenwoordigen.
5 november 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:09
Lees meer over:

Na een onderbreking van bijna 20 jaar gaat Sint-Truiden opnieuw een Fruitkoningin verkiezen. Wie op zaterdag 7 november wordt uitgeroepen tot Miss Fruit moet niet alleen mooi, lief en intelligent zijn, ze moet ook het Belgisch fruit en de fruitsector vertegenwoordigen. Naast 'Miss Fruit' krijgt de winnares ook de titel ‘Ambassadrice van de stad Sint-Truiden’.

De verkiezing van Fruitkoningin kan bogen op een oude traditie.  Voor een aantal laureaten betekende de verkiezing een opstap naar een tv-carrière, denk maar aan Anne De Baetzelier, Sabine Devos en Inge Moerenhout. De organisatie was tijdens die periode ondermeer in handen van Veiling Haspengouw. Toen de crisis de fruitsector in 1992 hard trof, kwam er een einde aan de verkiezing.

Maar Sint-Truiden brak nadien niet met de missverkiezingen. Na 1992 werd in de stad nog 15 keer een Miss STVV uitgeroepen en 5 keer een Ambassadrice van de stad Sint-Truiden. De organisatie achtte de tijd onlangs rijp om het over een andere boeg te gooien en met in het achterhoofd de vroegere verkiezingen van Fruitkoningin werd Miss Fruit in het leven geroepen. “Maar dan wel in een modern kleedje”, klinkt het.

In totaal zullen 17 meisjes hun beste beentje voorzetten tijdens een wervelende show. In de jury zitten onder meer Anne De Baetzelier en Jaak Van Assche. De nieuwe ‘Miss Belgian Fruit’ en tevens ‘Ambassadrice Stad Sint-Truiden’ moet deelnemen aan fruitgerelateerde en andere Truiense manifestaties. De opbrengst van de verkiezing gaat naar het goede doel.

Bron: Het Belang van Limburg

Beeld: Georges Riga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek