Sea-Invest versterkt positie als onbetwiste fruitleider

Het Belgische privéhavenbedrijf Sea-Invest rond Gentenaar Philippe Van de Vyvere koopt het Nederlandse Seabrex, een Rotterdams bedrijf dat actief is in de opslag en overslag van fruit, groenten en diepvriesproducten. Met de transactie versterkt Sea-Invest zijn positie als wereldmarktleider in het lossen, laden en stockeren van fruit.
4 augustus 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08
Lees meer over:

Het Belgische privéhavenbedrijf Sea-Invest rond Gentenaar Philippe Van de Vyvere koopt via zijn dochter Belgian New Fruit Wharf het Nederlandse Seabrex, een Rotterdams bedrijf dat actief is in de opslag en overslag van fruit, groenten en diepvriesproducten. Met de transactie versterkt Sea-Invest zijn positie als wereldmarktleider in het lossen, laden en stockeren van fruit.

"Dit is een strategisch erg belangrijke acquisitie", zegt Johan Claes, de directeur van de divisie fruit en voeding van Sea-Invest. "We zijn nu aanwezig in de drie belangrijkste fruithavens van Europa: Antwerpen, Hamburg en Rotterdam. Voortaan kunnen onze klanten kiezen waar ze hun verse producten lossen. Regelmatig kregen we vragen om ook in Rotterdam met een fruitterminal te beginnen".

"De investeringsplannen van Seabrex op op de zuidelijke oever van de Rotterdamse haven een nieuwe gekoelde opslagplaats voor verse voedingswaren te bouwen, zetten we gewoon voort", gaat Claes verder. Seabrex beschikt vandaag al over 125.000 vierkante meter gekoelde opslagruimte. Jaarlijks verwerkt de goederenbehandelaar 800.000 ton groenten en fruit. Er werken een 170-tal mensen in vaste dienst.

Terwijl andere Europese havenbedrijven niet of nauwelijks investeren in fruitoverslag, doet Sea-Invest dat dus wel. Ook in bestaande terminals wordt nog geïnvesteerd. Zo opent de Belgische havengroep in september een geautomatiseerde fruitlijn in de Antwerpse haven. Fruitoverslag is overigens redelijk crisisbestendig. "Uiteraard is er druk op de fruitprijzen, maar de volumes die we dit jaar zullen behandelen, zitten op hetzelfde niveau als in 2008".

Sea-Invest begon als een louter Gents bedrijf, maar heeft intussen activiteiten in de drie Vlaamse zeehavens, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Polen, Rusland en Afrika. Behalve in droge bulk en fruit is de groep actief in de behandeling van natte bulk, stukgoed en containers, logistiek en scheepvaart.

Bron: De Tijd

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek