Rusland laat import pluimveevlees uit VS opnieuw toe

Na maandenlang onderhandelen heft Rusland het verbod op de import van Amerikaans pluimveevlees dan toch op. De beslissing is genomen na direct overleg tussen president Barack Obama en zijn Russische collega Dmitri Medvedev. De VS is wel bereid om een nieuwe techniek voor het desinfecteren van het vlees toe te passen.
29 juni 2010  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:12
Lees meer over:

Na maandenlang onderhandelen heft Rusland het verbod op de import van Amerikaans pluimveevlees dan toch op. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Landbouw USDA. De beslissing is genomen na direct overleg tussen president Barack Obama en zijn Russische collega Dmitri Medvedev. De VS is wel bereid om een nieuwe techniek voor het desinfecteren van het vlees toe te passen.

Rusland verlaagde vijf maanden geleden de hoeveelheden chloor waarmee kip in het productieproces mag worden geschoond. Daarmee stelde het in feite een verbod op de import van pluimveevlees uit de VS in, want in de VS wordt chloor op grote schaal ingezet om te desinfecteren.

De Amerikaanse export van pluimveevlees is door de maatregel in de eerste vier maanden van 2010 met 84 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Amerikaanse producenten zijn al akkoord over een nieuwe tactiek voor het desinfecteren van pluimveevlees.

Volgens het plan, gecoördineerd door het Amerikaanse landbouwministerie, worden in plaats van chloor drie alternatieve behandelingen toegepast waarbij de aanwezigheid van ziekteverwekkers in het pluimveevlees wordt verlaagd.

Bron: Agrarisch Dagblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek