header.home link

Ruim 80.000 gezinnen lid van Natuurpunt

23 januari 2009
Natuurpunt heeft 2008 afgesloten met ruim 80.000 gezinnen als lid. "Nooit eerder gaven zo veel Vlamingen het signaal dat ze natuur belangrijk vinden", luidt het.
Lees meer over:

Natuurpunt heeft 2008 afgesloten met ruim 80.000 gezinnen als lid. Eind 2007 bedroeg dat aantal nog 72.000. Volgens de organisatie vertoont de Vlaming een stijgende interesse om natuurkennis te vergaren en te delen. "Nooit eerder gaven zo veel Vlamingen het signaal dat ze natuur belangrijk vinden", luidt het.

"Een aanhoudende jaarlijkse toename van het aantal leden met 10 procent is een niet mis te verstane boodschap aan alle beleidsmakers in dit land", aldus Natuurpunt. De website van de natuurvereniging registreerde donderdag de miljoenste unieke bezoeker sinds de start van de vernieuwde website in maart 2008. 

Vorig jaar is de oppervlakte natuurgebied die Natuurpunt beschermt en beheert, uitgegroeid tot 16.700 hectare. Volgens Natuurpunt zijn Vlamingen meer dan ooit gemotiveerd om op speurtocht te gaan in de tuin en de natuur, en die waarnemingen en bevindingen met anderen te delen.

Eerder deze week meldde Natuurpunt nog dat de Europese Commissie een nieuw 'LIFE+ natuurproject' heeft goedgekeurd om de natuurwaarden van het Vlaams Veldgebied te kunnen behouden en versterken. Voor de uitvoering is ruim 1,8 miljoen euro aan Europese subsidies voorzien. Het gebied in kwestie strekt zich uit over de zandgronden van de provincies Oost- en West-Vlaanderen en zou nog diverse waardevolle natuurgebieden met bossen en heiderelicten herbergen. 

Het projectgebied omvat acht natuurgebieden van Natuurpunt: Heidebos (Wachtebeke, Moerbeke), Maldegemveld (Maldegem), Vorte Bossen (Ruiselede), Gulke Putten (Wingene), Heideveld-Bornebeek (Beernem), Schobbejakshoogte, Zevenkerken en het Rode dopheireservaat in de omgeving van Brugge.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek