Boerenbond wil participatie in KBC verhogen

Samen met de andere referentieaandeelhouders heeft Boerenbond beslist om de beurskoers van KBC te ondersteunen en de participatie in de bank de komende weken te versterken. Dat heeft voorzitter Piet Vanthemsche vrijdag aangekondigd in een interview met La Libre Belgique. "We willen op die manier tonen dat we echt geloven in deze onderneming. De bank is heel belangrijk voor de land- en tuinbouw, en daarom willen we dat haar beslissingscentrum in Vlaanderen verankerd wordt", zo luidt het.
23 januari 2009  – Laatste update 14 september 2020 14:06
Lees meer over:

Samen met de andere referentieaandeelhouders heeft Boerenbond beslist om de beurskoers van KBC te ondersteunen en de participatie in de bank te versterken. Dat heeft voorzitter Piet Vanthemsche aangekondigd in La Libre Belgique. "We willen op die manier tonen dat we echt geloven in deze onderneming", luidt het.

Op de vraag over welk bedrag het gaat, wil Vanthemsche niet antwoorden. "We gaan onze strategie niet blootleggen, de speculanten die ons belagen op de beurs doen dat ook niet. Maar het zal een goed overlegde actie zijn. Wij zijn referentieaandeelhouder en we hebben tijd". De andere referentieaandeelhouders van KBC zijn Cera en een aantal Vlaamse families.

"Als de beurswaarde van KBC sterk schommelt, zoals de voorbije dagen het geval was, heeft dat een impact op de virtuele waarde van onze holding MRBB, maar dat is slechts een waarde op papier", zegt Vanthemsche, die nogmaals benadrukt dat de Boerenbond-holding in het verleden genoeg reserves heeft aangelegd zodat de werkmaatschappijen niet afhankelijk zijn van de beurskoers van KBC

Omdat KBC vorig jaar geen dividend heeft uitgekeerd en omdat het eventuele dividend dit jaar volgens Vanthemsche zeker lager zal zijn dan dat van 2007, zal de investeringsmaatschappij Agri Investment Fund tijdelijk op een lager pitje draaien. 

Bron: La Libre Belgique

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek