header.home link

Provincie Antwerpen gaat op zoek naar de “Korte Keten Kop 2021”

9 maart 2021

De Korte Keten Kop moet hét uithangbord worden voor de lokale verkoop van hoeveproducten. Provincie Antwerpen bijt alvast de spits af en lanceert een wedstrijd om op zoek te gaan naar de ambassadeur voor de editie van dit jaar.

Lees meer over:

De Vlaamse provincies, de Vlaamse overheid, Steunpunt Korte Keten en het Vlaams Centrum voor Landbouw en Visserij Marketing (VLAM) organiseren ook dit jaar weer een Week van de Korte Keten, van 15 tot en met 23 mei. De focus van deze vierde editie ligt op het beter bekendmaken van winkelen bij de boer en het promoten van de korteketenproducenten. Provincie Antwerpen zoekt hiervoor een Korte Keten Kop als ambassadeur om de consumenten te enthousiasmeren.

Voor veel mensen is de “korte keten” misschien nog een abstract begrip. Om het geheel wat tastbaarder te maken, zal de Korte Keten Kop, zelf ook een korte keten-producent, de rol opnemen van ambassadeur. Hij of zij moet de consumenten warm maken voor duurzame en lokale voeding en de voordelen van de korte keten in de verf zetten.  

Kandidaten gezocht

De wedstrijd Korte Keten Kop 2021 is in Antwerpen op dinsdag 9 maart van start gegaan. Producenten die zich geroepen voelen, kunnen zich tot 22 maart kandidaatstellen. Uit alle inzendingen worden 5 laureaten gekozen. Het grote publiek kan op deze 5 laureaten stemmen van 12 april tot en met 6 mei. Bij de start van de Week van de Korte Keten, op zaterdag 15 mei, maakt de provincie de winnende Korte Keten Kop van 2021 bekend.

De 5 laureaten en in het bijzonder de winnaar van de Korte Keten Kop krijgen voor, tijdens en na de Week van de Korte Keten extra aandacht en promotie voor hun bedrijf en hun aanbod, bovenop een mooie prijs.

Stel je kandidaat voor de provincie Antwerpen

Door de coronacrisis zullen fysieke evenementen niet kunnen doorgaan. De campagne wil wel de veelzijdige reguliere korteketenverkoop door hoevewinkels, (boeren)markten, zelfpluk, automaten, groenteabonnementen, voedselteams, afhaalpunten, CSA-boerderijen, webwinkels met kraakverse producten, coöperaties en buurderijen extra promoten van 15 tot en met 23 mei 2021.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek