Prijsconflict Delhaize en Danone voorbij

Delhaize heeft een akkoord bereikt met de Franse zuivelgigant Danone over nieuwe prijzen. Daarmee komt na twee weken een einde aan het eerste grote armworsteling over de prijzen die publiekelijk werd uitgevochten.

6 september 2022  – Laatst bijgewerkt om 6 september 2022 13:48
Lees meer over:
lege rekken Delhaize prijsonderhandelingen Danone2

“Danone en Delhaize zijn blijven overleggen om op zoek te gaan naar een constructieve oplossing. We kunnen vandaag bevestigen dat er een evenwichtig akkoord is gevonden dat tegemoet komt aan beide partijen. Danone en Delhaize zullen alles in het werk stellen om de betrokken producten weer zo spoedig mogelijk in de rekken te krijgen.” Zo luidt de volledige, laconieke mededeling die de twee bedrijven uitstuurden. In veel vestigingen van de supermarkt waren er lege rekken in de zuivelrayon door het prijsconflict.

Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver zegt aan De Tijd blij te zijn dat er een akkoord is waarbij “de koopkracht van de klanten vooropstaat.” De krachtmeting tussen Delhaize en Danone duurde zo’n twee weken, normaal communiceren grote voedingsbedrijven en retailers niet over het mislukken van prijsonderhandelingen.

Het was de eerste keer dat Delhaize op wat grotere schaal producten van een fabrikant weigerde. Eerder was er wel nog een kleiner conflict met de groep Upfield, de producent van onder meer Planta-boter. Danone had het ook aan de stok met Lidl België, maar dat heeft maar enkele Danone-producten in zijn assortiment. Het was maandag niet duidelijk of ook daar een vergelijk is. Aldi struikelde eveneens over de door Danone gevraagde prijsstijgingen, maar dat leidde niet tot lege rekken.

Bron: Retail Detail / De Tijd

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek