Politiecontrole van afval- en mesttransporten

Veertien verschillende politiediensten hebben dinsdagochtend in de gerechtelijke arrondissementen Kortrijk en Ieper afval- en mesttransporten gecontroleerd. Dat meldt de federale politie. De actie vond plaats vanwege het grote risico op inbreuken op de afvalstoffenwetgeving in het arrondissement Kortrijk.
18 mei 2010  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:11
Lees meer over:

Veertien verschillende politiediensten, waaronder de lokale politie van zeven zones, de autowegpolitie en de scheepvaartpolitie, hebben dinsdagochtend in de gerechtelijke arrondissementen Kortrijk en Ieper afval- en mesttransporten gecontroleerd. De actie vond plaats vanwege het grote risico op inbreuken op de afvalstoffenwetgeving in het arrondissement Kortrijk.

De actie werd georganiseerd omdat uit een risicoanalyse was gebleken dat het arrondissement Kortrijk van alle Belgische arrondissementen op de vijfde plaats staat voor risico op ernstige inbreuken op de afvalstoffenwetgeving.

De lokale en federale politie kregen ondersteuning van onder meer de Milieu-inspectie, de Mestbank, Douane en Accijnzen en de Dienst Vreemdelingenzaken. Aan de controleoperatie namen ruim honderd manschappen deel.

Door een samenwerkingsovereenkomst tussen de parketten van Kortrijk en Ieper, waarbij het parket van Kortrijk instaat voor de opsporing en vervolging van afvalfraude en milieudossiers in beide arrondissementen, werd de actie uitgebreid naar het arrondissement Ieper.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek