header.home link

Overnemer Russische McDonald's-restaurants zit zonder frieten

De keten die de Russische vestigingen van de Amerikaanse fastfoodgroep McDonald's heeft overgenomen, Vkoesno i Totsjka, kampt met een tekort aan frieten. Dat heeft het Russische financiële nieuwsmedium RBK bericht.

11 juli 2022  – Laatste update 11 juli 2022 14:01
Lees meer over:
mcdonalds-frieten-1280

McDonald's sloot in maart zijn restaurants in Rusland als reactie op de Russische inval in Oekraïne en verliet het land definitief in mei. Ondernemer Alexander Govor, die al McDonald's-restaurants in Siberië uitbaatte, kocht alle 850 locaties op.

Op 12 juni heropende Govor de eerste restaurants onder de naam Vkoesno i Totsjka ("Lekker, punt uit"), die te maken kregen met een toestroom van mensen. Maar de westerse sancties tegen Moskou wegens de oorlog in Oekraïne gooien nu roet in het eten. De keten kampt met een tekort aan frieten, zo bevestigde het bedrijf aan RBK, waardoor er in sommige vestigingen al geen meer zijn.

Rusland is een van de grootste aardappelproducenten wereldwijd. De inwoners grijpen ook naar de aardappel in tijden van schaarste. De oogst van frietaardappelen in 2021 had echter zwaar te lijden onder het weer. Daar verwijst de Russische groep naar en zegt dat "de invoer uit buitenlandse markten onmogelijk is geworden" wegens de westerse sancties. Pas tegen de herfst - wanneer de nieuwe binnenlandse oogst op gang komt - verwacht Vkoesno i Totsjka beterschap.

Naast frieten moet de "Russische McDonald's" ook op zoek naar een oplossing voor zijn slinkende voorraad aan frisdrank. Coca Cola trok zich namelijk ook terug uit Rusland.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek