header.home link

Overname Adriaens door Vion is een feit

19 februari 2021

Het Nederlandse voedingsconcern Vion Food Group heeft het overnameproces van de rundveeslachterij Adriaens in het Oost-Vlaamse Zottegem definitief afgerond. Nu kan het integratieproces binnen de Vion Food Group van start gaan.

Lees meer over:
vion-HQ-foodgroup-adriaens-1250

Vion Holding is een internationaal voedingsbedrijf in vlees en plantaardige vleesvervangers. In 2019 telde het bedrijf 12.000 werknemers en behaalde het een omzet van 5,1 miljard euro. De strategie van Vion richt zich op de ontwikkeling van regionale ketens die zich onderscheiden en producenten en consumenten met elkaar verbinden in termen van kwaliteit en prijs.

“In de afgelopen periode hebben we de overname voorbereid in nauwe samenwerking met het managementteam van Adriaens”, zegt Ronald Lotgerink, CEO van Vion. “We kunnen nu beginnen met onze gefaseerde aanpak om het bedrijf te integreren in de Vion Food Group, samen met onze Belgische organisatie en lokaal talent. We gaan samenwerken om vertrouwen in de markt op te bouwen.” Alle medewerkers van Adriaens kunnen aan de slag blijven.

Samen met het team van Adriaens zullen we werken aan het bouwen van sterke relaties met boeren en klanten in deze belangrijke West-Europese regio voor rundvee

David De Camp - COO Beef Vion Food Group

Relatie met boeren en klanten

Met de versterking van de rundvleeswerkzaamheden in België krijgt de groep een betere spreiding van haar werkzaamheden voor de West-Europese klanten. “Samen met het team van Adriaens zullen we werken aan het bouwen van sterke relaties met boeren en klanten in deze belangrijke West-Europese regio voor rundvee,” vertelt COO David De Camp.

Adriaens NV is één van de modernste runderslachthuizen in Europa. Het heeft een slachtcapaciteit van 2.500 runderen per week en beschikt ook over twee volwaardige snijzalen. In 2016 werd het slachthuis overgenomen door de Veviba-groep. Voordien was het in handen van Covavee en Agri Investment Fund.

Toen Veviba in 2018 in opspraak kwam, na vermeende voedselfraude, trof dat ook het slachthuis Adriaens. Onder meer Delhaize zegde zijn contracten op met het slachthuis. Dat werd aangevochten door Adriaens en later kreeg het slachthuis gedeeltelijk gelijk van de rechter.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek