Opnieuw gerechtelijk sloopverbod voor Doel

Het actiecomité Doel 2020 heeft voor de tweede keer op een maand tijd een sloopverbod bedongen bij de rechtbank. Na het sloopverbod in kort geding voor het Hof van Beroep in Gent, heeft nu ook de rechtbank van eerste aanleg in Dendermonde een gelijkaardig verbod opgelegd. Dit keer is de uitspraak gevallen op basis van het milieustakingsrecht.
12 juni 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08

Het actiecomité Doel 2020 heeft voor de tweede keer op een maand tijd een sloopverbod bedongen bij de rechtbank. Na het sloopverbod in kort geding voor het Hof van Beroep in Gent, heeft nu ook de rechtbank van eerste aanleg in Dendermonde een gelijkaardig verbod opgelegd. Dit keer is de uitspraak gevallen op basis van het milieustakingsrecht.

Volgens de rechtbank zijn de sloopwerken een inbreuk tegen de milieuwetgeving aangezien het polderdorp Doel nog steeds woongebied is. De werken hebben er volgens de rechter ook de schijn van om de resterende bewoners op een onredelijke en onverantwoorde wijze te verjagen. De Maatschappij Linkerscheldeoever moet er voor zorgen dat de woningen en panden waarvan zij eigenaar is geen verdere schade oplopen. Hiervoor werd een dwangsom opgelegd van 1 miljoen euro per inbreuk.

Het actiecomité Doel 2020 zal de nieuwe Vlaamse regering vragen dat zij zich neerlegt bij de uitspraken van de verschillende rechtbanken en eist ook zo snel mogelijk een nieuwe dialoog.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek