Oost-Vlaanderen wil achterstand inzake natuur inhalen

De provincie Oost-Vlaanderen heeft een staten-generaal georganiseerd rond het onderwerp ruimtelijke ordening. Er werd gediscussieerd over zes verschillende thema's, onder meer over de open ruimte. Het is de bedoeling dat gemeenten die investeren in sociaal beleid of in bos en open ruimte, meer steun zullen krijgen in de toekomst. Deze gemeenten voldoen immers aan een behoefte, maar genereren een stuk minder inkomsten dan andere gemeenten die vooral op industrie inzetten.
17 februari 2009  – Laatste update 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

De provincie Oost-Vlaanderen heeft een een staten-generaal georganiseerd rond het onderwerp ruimtelijke ordening. Er werd gediscussieerd over zes verschillende thema's, onder meer over de open ruimte. 

Op het vlak van nieuwe woningen willen de lokale overheden vooral "meer kwaliteit en minder cijferfetisjisme", zei gouverneur André Denys. Een soepeler houding tegenover de 60-40-regeling - 60 procent nieuwe woningen in stedelijk gebied, 40 procent in buitenstedelijk gebied - is nodig, vindt de staten-generaal.

Daarnaast moeten gemeenten die investeren in sociaal beleid of in bos en open ruimte, meer steun krijgen. Deze gemeenten voldoen immers aan een behoefte, maar genereren een stuk minder inkomsten dan andere gemeenten die vooral op industrie inzetten.

De provincie wil ook haar achterstand op het vlak van natuur en open landschap inhalen, door 25 projecten op te stellen en alle bevoegde milieu-instanties samen te zetten, om de dossiers zo sneller goedgekeurd te krijgen.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek